RAZVOJ DOJENČKA

Dobil-a sem dojenčka. Kaj pa zdaj? 24 urna neodložljiva odgovornost. Do konca mojih dni. Zastrašujoče? Bom zmogel-a?

Jok. Kaj pomeni kateri? Ali dovolj pojé? Ali ga prav nosim. Ga preveč, premalo? Joj kako rad-a ga imam, pa se izgubljam v razvoju. Vse bi mu dal-a, želim mu le najboljše. Vem, da igrače in oblekice niso vse. Hmmmm, kaj naj mu še nudim. Saj je še premajhen za karkoli.

Ni premajhen. Od prvega dne je pripravljen slediti svojemu zapisu razvoja DNK, ki ga prinese na ta svet, v to gravitacijo. Željan je pravih premikov, spoznavanja okolice in novih stvari, vonjev, dotikov,...želi se premikati, želi raziskovati, želi kvalitetno preživljati svoje budne momente. Zelo ljubki so v naročju, ljubki, ko se hranijo, ljubki, ko spijo. Ob tem, pa želijo raziskovati. Od prvega dne naprej.

Pomemben del od rojstva do hoje je poznavanje otrokovega motoričnega razvoja in kaj predvsem ne smemo delati z dojenčkom. Naša pričakovanja in otrokov razvoj gresta velikokrat v navzkriž. V minus dojenčka, seveda.

Na skupinskih urah se naučite spodbujati optimalen razvoj dojenčka od rojstva do hoje, posledično se na skupinah odpirajo prav vsa vprašanja v zvezi z zgodnjim starševstvom in razvojem dojenčka. Naučite se ga opazovati, mu nuditi širino varnega sveta, bolj čutiti sebe in manj okolico (starše, tete, prijatelje in vse, ki vejo več, kot vi za vašega otroka). Naučite se biti samozavestni, neprestrašeni starši. Naučite se, kako ga odložiti, dvigniti, spodbujati v obrat na trebučke, sed, kobacanje in hojo. Vse skozi igro. Gibanje je njihova najljubša igra.

Na individualnih obiskih na domu pa gremo še bolj v globino tega razvoja in se posvetimo točno tej globoki vezi, ki se tke med dojenčkom in starši. V varnem zavetju dojenčkovega doma in maminega udobja.

TOP